Hlavní obsah

Biohazard se vrátili, vystoupí v Praze

– PRAHA

Představitelé crossoveru 90. let, newyorská skupina Biohazard, se letos dala opět dohromady. V rámci svého turné ke dvacátým narozeninám vystoupí ve středu i v pražském Abatonu. Biohazard se navíc sešli v původním složení.

Článek

Biohazard byli jedněmi z prvních představitelů crossoveru 90. let, kteří se v Praze představili. V Edenu v roce 1994 vystoupili v rámci turné k jejich nejúspěšnější a nejprodávanější desce State Of The World Address, která už vyšla u velké společnosti Warner Brothers.

Ani na ní ale nezapřeli své hardcorové kořeny. Byli političtí a drželi se typického odsekávaného rytmu. Spojovali jej nejen s metalovým zvukem kytar, ale také postupy hip hopu.

Úzce spolupracovali zejména s hiphopovou skupinou Cypress Hill, kteří hostují na další desce Mata Leao. Úspěch ale skupinu začal rozkládat, kvůli potížím s alkoholem byl vyloučen stylotvorný kytarista Bobby Hambel. Skupina se sice na nejúspěšnější pojetí pokusila navázat v roce 1999 albem New World Disorder, další alba ale potvrzovala ústup ze slávy a v roce 2005 se na pultech objevila příznačně zvaná deska Means To And End, která zvěstovala konec kapely. 

Letos se však skupina dala dohromady v klasické sestavě, kterou tvoří zpívající kytarista  Billy Graziadei, sólový kytarista Bobby Hambel, basista Evan Seinfeld a bubeník Danny Schuler.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám