Hlavní obsah

Karel Gott předvedl v Bratislavě tříhodinový přehled svých nejlepších skladeb

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Kdo přišel pozdě na čtvrteční koncert Karla Gotta v Bratislavě, seděl v nejlepším případě na schodech stařičké sportovní haly Pasienky. K prasknutí naplněná hala zpívala s Gottem téměř tři hodiny jeho největší hity a nechtěla ho pustit z pódia ani po několika přídavcích.

Foto: Jan Koller, Právo

Karel Gott na bratislavském koncertu

Článek

Byl to jediný Gottův jediný koncert na Slovensku v rámci turné Zpátky si dám tenhle film, ale údajně se už jedná o dalším v Košicích. Českého několikanásobného Zlatého slavíka přivítalo přes čtyři tisíce lidí z celého Slovenska.

Gott si v první části zavzpomínal na své začátky v kavárně Vltava, v divadlech Semafor a Apollo. Starší i mladší ročníky s ním zpívali i nejstarší písně. Také Gott byl ve výborné formě a jeho hlasová dispozice byla v průběhu celého koncertu obdivuhodná.

"Bylo to fantastické, zpíval dokonale. Je to profesionál, který si lidi dokáže získat," řekla Právu jeho dlouholetá fanynka, která na koncert přijela z Trnavy.

Vedle osvědčených Lady Carneval, Kávu si osladím a Oči sněhem zaváté, si Gott zavzpomínal také na úspěšné písně ze soutěže Bratislavská lyra, jako byly Mám rozprávkový dom, Pošli to dál a Hej páni konšelé.

Dostalo se i na Včelku Máju, Trezor, Dám dělovou ránu a další hity. Gotta doprovázela skupina Boom Band a jediným hostem koncertu byl Felix Slováček

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám