Hlavní obsah

Woven Hand jsou hlavní hvězdou festivalu Alternativa

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Po šestnácté se koná v Praze hudební festival Alternativa. Začne v pátek a potrvá až do 29. listopadu. Jeho hlavní hvězdou je skupina Woven Hand, kterou vede Američan Eugene Edwards známý z legendárních 16 Horsepower. Skupina vystoupí příští středu v divadle Archa.

Článek

Festival zahájí v pátek v klubu Kaštan trojice improvizátorek Queen Mab Trio, ve kterém hrají violistka Ig Hennemanová, klarinetistka Lori Freedmanová a pianistka Marilyn Lernerová.

Ve stejném prostoru se se sólovým projektem L´ocelle Mare představí v neděli francouzský kytarista Thomas Bonvalet známý z dua Cheval de Frise.

Největší hvězdy vystoupí na festivalu v půlce příštího týdne. V úterý v Arše zahraje polský experimentální soubor Reportaž s legendárním anglickým bubeníkem Chrisem Cutlerem, který před lety hrával v Art Bears.

O den později bude stejná scéna patřit projektu Woven Hand. Eugene Edwards představí v Arše aktuální album The Stones. Před nadžánrovými z alternativní country vzešlými Woven Hand zahrají přední představitelé "divného folku" Birch Book.

V rámci festivalu vystoupí dvě desítky kapel a projektů. Mezi jiným také Miroslav Wanek s Pavlem Fajtem v recitačním projektu Máj nebo Jablkoň s bigbandem Milana Svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám