Hlavní obsah

Režisér Hobita plánuje nového temného Pinocchia

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Guillermo del Toro, od kterého se očekává především dvoudílný monstrfilm podle Tolkienova Hobita, současně připravuje jako producent menší snímek pro diváky, kteří si libují v nemainstreamové zábavě. Dětskou knihu o Pinocchiovi chce pojmout jako temný loutkový film.

Foto: Reuters

Ve čtyřicátých letech vznikl film Pinocchio ve studiu Walta Disneyho, na snímku animátor filmu Frank Thomas.

Článek

Del Toro nyní pracuje na scénáři s Grisem Grimlym, který ilustroval knížku o Pinocchiovi z roku 2002. Grimly a Adam Parrish King se budou podílet i na režii. Del Toro počítá, že film by mohl být hotový zhruba za tři roky.

Pinocchio je postavička z italské dětské knížky Carla Collodiho. S první filmovou verzí přišel ve čtyřicátých letech Walt Disney. V devadesátých letech se o Pinocchia pokoušel i Francis Ford Coppola, ale projekt byl zastaven a skončilo to soudními tahanicemi se společností Warner Bros.

Del Toro, který natočil mimo jiné filmy Hellboy, Blade II. či Faunův labyrint, se na pět let upsal práci na obou dílech Hobita natáčených ve spolupráci s Peterem Jacksonem, režisérem Pána prstenů.

Společnosti New Line Cinema a Metro-Goldwyn-Mayer plánují natáčet na Novém Zélandě v roce 2009. První díl Hobita by se mohl objevit v kinech v roce 2010 a druhý díl o rok později.

Reklama

Výběr článků

Načítám