Hlavní obsah

VIDEO: šestý díl Harryho Pottera se blíží

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Warner Bros. vypustila do světa trailer z připravovaného filmu Harry Potter a Princ dvojí krve. Napjatě očekávaný snímek přijde do kin v červenci 2009.

Článek

Šestý díl ze ságy o Harry Potterovi měl mít původně premiéru už letos, ale studio Warner Bros. ji záměrně pozdrželo. Šéf společnosti Alan Horn řekl, že léto je výhodnější pro uvedení filmu a prý také museli překonat následky loňské stávky scénáristů.

Odložení premiéry rozlítilo milióny fanoušků čarodějnického učně. Ti začali psát zlostné příspěvky na internet ve smyslu "jde jim jen o prachy" a zorganizovali i petici. Ničeho ale nedosáhli.

Knižní série o Harry Potterovi má sedm dílů, z posledního dílu nazvaného Harry Potter a relikvie smrti vzniknou dva filmy. Fanoušci se jich pravděpodobně dočkají v letech 2010 a 2011.

Potterovské knihy jsou velice obsáhlé a je téměř nemožné "nacpat" poslední díl, který má v anglickém vydání 776 stran textu, do jednoho standardního celovečerního filmu. Sama autorka na svých internetových stránkách uvedla, že není možné zapracovat celý příběh do filmu kratšího než čtyři hodiny.

Pět zfilmovaných dílů Harryho Pottera vyneslo zatím v celém světě 4,5 miliardy dolarů (téměř 75 miliard korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám