Hlavní obsah

Olda Krejčoves z Monkey Business: Vzory jsou všude kolem

Novinky, Stanislav Dvořák
Aktualizováno

Na chatu Novinek odpovídal 18. listopadu kytarista a člen kapely Monkey Bussiness Olda Krejčoves, který právě vydal sólovou desku Okrej - Je to důvod u Indies Records.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Olda Krejčoves na on-line chatu

Článek

„Vzory jsou všude kolem mě...teď třeba jedu Michaela Ladnaua, T.M.Stevense, Salash, je toho moc, v době internetu je to teda rychlý, máš tam na co si vzpomeneš. A samozřejmně z minulosti je to např. Vai, Wilde, Zappa, Scofield, Blackmore z Čechů Pavlíček,Kocáb,“ říká Krejčoves. 

Ze zpěváků si oblíbil Matěje Rupperta, Dana Bártu, Tonyu Graves, Viktora Dyka, Davida Coverdala, Glena Hughese. 

Jako kytarista nejraději používá analog. Digitální efekty mu příliš nesedí. Z desek Monkey Business má dodnes nejraději Why Be In When You Could Be Out. „Je tam znát, že je hraná naživo. Minimálně šetřená. Taky je to l.p. 1999,“ říká Krejčoves, který se  nepovažuje za příznivce moderních studiových „podvodů“.

Olda Krejčoves

Krejčoves se narodil v Chomutově a dlouho žil v Kadani, na pražské hudební scéně se objevil už v průběhu 90. let, kdy působil jako kytarista v kapelách Kollerband, Pusa, Bára Basiková band a dalších. V roce 2000 vstoupil do kapely Monkey Bussines, kde zakotvil natrvalo. Přesto v posledních letech odbíhá od hraní s domovskou kapelou k vlastním autorským projektům. V minulosti to byl například projekt STABILITY (M.Chyška, J.Jakubec, Roman Vícha). Nejaktuálněji se jedná o Krejčovsovo poslední autorské album Okrej - je to důvod, které vyšlo na podzim 2008.

Reklama

Výběr článků

Načítám