Hlavní obsah

Britská kytarovka The Futureheads míří do Prahy

Novinky, olk

Do pražského klubu Roxy zavítají 16. listopadu The Futureheads, jedna z velmi oblíbených a nápaditých britských indie rockových kapel. Typicky britská kytarovka přijede především s v pořadí třetím studiovým albem This Is Not the World, ale neměly by chybět i jejich osvědčené hity.

Článek

Čtyřčlenná skupina The Futureheads se dala dohromady v roce 2000 v anglickém Sunderlandu. Tvořili ji tenkrát zpěvák a baskytarista Jaff Craig, na kytaru hrající a zpívající Barry Hyde a Ross Millard i Peter Brewis za bubny, kterého o rok později vyměnil David Hyde.

Kapela proslula především svým prvním studiovým albem z roku 2004, které dostalo stejný název jako kapela tedy The Futureheads. Kapela se rázem nápaditými hity jako Le Garage, Danger of the Water, Decent Days and Nights, He Knows, skládajícími se ladně jako zvuková mozaika, dostali po bok svých známějších kolegů jako The Strokes, Kasabian a dále, a bezpochyby ovlivnili také následující vlnu kapel jako The Kooks nebo The Rakes.

:. Obal alba The Futureheads - This Is Not the World

O dva roky později přišlo druhé studiové album News And Tributes, které má už sytější a hutnější zvuk, ale stále oplývá typickým hudebním jazykem skupiny. Dokládají to hitové skladby jako Cope, árie Fallout, říkanka Skip to the End nebo skvělá Back to the Sea.

Poslední studiové album s názvem This Is Not the World vyšlo v květnu 2008. Kapela se v něm dostává daleko více z indie spíše do rocku, není v něm tolik typických hlasových experimentů, je vyspělejší a jednoduše řečeno rockovější.

:. The Futureheads - živé vystoupení v Kodani

Kapela zvyklá na velké koncerty jako v Glastonbury přijede poprvé do Prahy a zahraje den před státním svátkem tedy v neděli 16. listopadu v klubu Roxy od 19:30. Lístky jsou v předprodeji za příjemných 300 Kč (+ poplatky).

Reklama

Výběr článků

Načítám