Hlavní obsah

Soumrak nepálského království

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chudý a politicky neklidný Nepál, zemi "u konce s dechem", zobrazují fotografie Olofa Jarlbra. Autogramiády ke knize Soumrak království se autor zúčastní 14. listopadu ve 19.00 v pražské galerii Leica.

Článek

"Soumrak království nás přivádí do země, která se v mnoha ohledech mění. Nestálá politická situace v Nepálu těžce dopadá na infrastrukturu společnosti. Tato kniha ukazuje obrovské rozdíly mezi bohatými a chudými, obětmi a pachateli; především ale představuje starobylou zemi na prahu dynamické transformace. Nesentimentální fotografie Olofa Jarlbra zobrazují království u konce s dechem," říká tisková mluvčí projektu Elena Žíková.

Fotograf Olof Jarlbro se narodil v roce 1978 ve městě Helsingborg na jihu Švédska. Začal fotografovat, když mu bylo dvacet let, a brzy se rozhodl věnovat se fotografii profesionálně. O dva roky později odjel ze Švédska do New Yorku a studoval na International Center of Photography.

Po několika letech se přestěhoval do Prahy, kde studoval na FAMU. V současné době pracuje jako fotograf ve svobodném povolání, jeho práce jsou publikovány v řadě časopisů a vystavovány po celé Evropě.

Reklama

Výběr článků

Načítám