Hlavní obsah

Poslechněte si: Everton Blender a Turbulence dorazí z Jamajky do Lucerny

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těsně před Vánocemi 17. prosince vystoupí v Lucerna Music Baru dva renomovaní rastové z Jamajky. Everton Blender je úspěšným představitelem vlny new roots, zpívá méně agresívní a velmi melodické reggae. Doprovodí ho mladší kolega Turbulence.

Článek

"I přes tvrdou realitu třetího světa podporuje pozitivní a mírumilovný pohled na věc. Dodnes má za sebou mnoho mezinárodně úspěšných hitů, z nichž musíme zmínit alespoň Lift Up Your Head, Ghetto People Song, Family Man nebo třeba Blend Dem. Jeho cesta ke slávě ale rozhodně nebyla jednoduchá. Everton Blender vyrůstal v nechvalně známé oblasti Kingston 13," říká o něm organizátor koncertu Lukáš Kolíbal.

Everton má za sebou osm alb a nespočet spoluprací s hvězdami, jako jsou Marcia Griffithsová (doprovázela Boba Marleyho) nebo "král dancehallu" Beenie Man.

Poslechněte si celé písničky zde.

S Blenderem a jeho kapelou přiletí do Prahy i Turbulence, jamajský zpěvák a sing-jay, který je sice o jednu generaci mladší než Everton, ale už teď má za sebou hity hromadu hitů. Turbulence začínal u labelu Xterminator, který proslavil i ortodoxního rastu Sizzlu Kalonji dobře známého i českému publiku.

Sizzla vzal mladého Turbulence poprvé s sebou na turné do Evropy, které mu pomohlo na výslunní a kontraktu s VP Records.

Support obstará vedle lisabonského DJ Kid Selekta i v Praze žijící francouzský DJ Damalistik aka Roots Survival, kterého u mikrofonu podpoří Carmen (United Flavour) & U Cee (King Banana).

Lístky jsou k dostání v běžných prodejních sítích a v Lucerna Music Baru, do 24. 11. stojí 400 Kč, poté 450 Kč a na místě 550 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám