Hlavní obsah

Podle odborníků je Aretha Franklinová největší zpěvačkou rockové éry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už dlouho se pyšní titulem Královna soulu a teď byla šestašedesátiletá Aretha Franklinová navíc jmenována nejskvělejší zpěvačkou rockové éry. Na paty jí šlape Ray Charles, třetí, čtvrté a páté místo obsadili Elvis Presley, Sam Cooke a John Lennon. Vyplývá to z ankety, který provedl magazín Rolling Stone mezi hudebníky, producenty a svými redaktory.

Článek

Kromě Franklinové se z dosud žijících zpěváků do první desítky probojovali Marvin Gaye, který obsadil šestou příčku žebříčku, Bob Dylan skončil na sedmém místě, Otis Redding na osmém, Stevie Wonder na devátém a James Brown na desátém místě.

Za další výtečné hudebníky byli označeni Paul McCartney - skončil jedenáctý a o jednu příčku tak předstihl svůj idol Little Richarda; Mick Jagger je šestnáctý a hned za ním Tina Turnerová. Mezi těmi, kteří pronikli do Top 25, je padesátiletý Michael Jackson nejmladší - obsadil 25. místo.

Seznam stovky nejskvělejších zpěváků bude zveřejněn v pátek, kdy se časopis Rolling Stone objeví na novinových stáncích se čtyřmi různými přebaly. Vydání obsahuje mimo jiné "vysvědčení", která zpěvákům vystavili další muzikanti. Zpěvačka rythm and blues Mary J. Bligeová například píše, že "Franklinová je důvod, proč ženy chtějí zpívat".

Reklama

Výběr článků

Načítám