Hlavní obsah

Sledovanost StarDance předčila oba filmy na Nově i Primě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí ročník taneční soutěže StarDance ...když hvězdy tančí se zatím těší podobné popularitě jako předchozí série. V sobotu večer se na druhý díl pořadu na ČT 1 dívalo 1,598 miliónu diváků, řekla Anna Freimanová z tiskového oddělení České televize. Minulý rok si show nenechalo ujít 1,54 miliónu lidí. Rekord zatím drží úvodní série, jejíž druhý díl sledovalo 1,655 miliónu diváků.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Jaromír Bosák ve Stardance

Článek

Česká televize tak v sobotu přilákala více diváků než konkurenční televizní stanice Nova a Prima. Na film Gladiátor, který vysílala Prima, se podívalo 547 000 lidí, řekla mluvčí Primy Jana Kocová. Nova podle její mluvčí Michaely Fričové přilákala na snímek K-19: Stroj na smrt 911 000 diváků.

Sledovanost taneční show ovlivňuje podle šéfredaktora serveru o médiích a digitalizaci DigiZone.cz Jana Potůčka program konkurenčních televizních stanic. "Ostatní televize jako je Nova a Prima nedávají podobné typy pořadů. Když Nova vysílá filmy nebo seriály, které už dává několik let, tak jsou diváci unavení a hledají alternativu, kterou nabízí jediná ČT 1," řekl ČTK Potůček.

Nabídka ostatních televizí ale není jediným důvodem trvalé oblíbenosti StarDance... když hvězdy tančí. Česká televize podle Potůčka těží také z popularity prvních dvou řad. "Trochu tomu pomohla i Nova předchozí popularitou pěveckých soutěží. Nic podobného tady předtím nebylo, tak byl po takových soutěžích hlad," myslí si Potůček.

Dodal, že zlatá éra taneční show se už u dalších pokračování opakovat nebude. S nástupem digitalizace totiž podle něj vzroste nabídka podobných programů. "Závěr letošního roku je poslední šance, kdy Česká televize může proti Primě a Nově zvítězit. Příští rok touhle dobou už bude digitálně vysílat televize Barrandov, která nabídne alternativní programy, a další stanice," podotknul Potůček.

Podle bookmakerů je úroveň soutěžících slabá

Taneční soutěže StarDanceIII ...když hvězdy tančí se zpočátku účastnilo osm tanečních párů složených z celebrit a profesionálních tanečníků. V sobotu jako první opustil soutěž zpěvák Bohouš Josef s partnerkou Lenkou Tvrzovou, který tak potvrdil odhady bookmakerů.

Největším outsiderem soutěže je nyní moderátor Jaromír Bosák, který tančí s Evou Krejčířovou. Společnost Synot Tip hodnotí jejich šance na vítězství kurzem 10:1. Horkými favority jsou naopak herečka Zuzana Norisová s partnerem Janem Klimentem, kteří mají podle společnosti Fortuna kurz 1,7:1.

Ještě nižší kurz 1,45:1 stanovil slovenské herečce Synot Tip. "Tak nízký kurz neměl ani loni velký favorit a konečný vítěz Aleš Valenta. Úroveň soutěžících se nám zdá nejhorší ze všech ročníků a je pouze jedna adeptka na vítězství," řekl hlavní bookmaker Synot Tipu Pavel Krejčí. Na Norisovou s Klimentem lidé zatím vsadili nejvíce peněz. "Objem sázek na favority činí zatím zhruba 65 procent z celkového počtu všech dosavadních vkladů. Konkrétně více než 150 000 korun," řekl mluvčí společnosti Fortuna Tomáš Bahník.

Zájem sázkařů je zhruba srovnatelný s minulými díly. "Celkový zájem o třetí sérii StarDance je v porovnání s předchozími ročníky celkem vyrovnaný. Zájem sázkařů o tuto příležitost není tak velký, ale přesto se dají s přibývajícími koly a blížícím se finále očekávat celkové náběry v řádu stovek tisíc korun," řekl Bahník.

Taneční soutěž StarDance ...když hvězdy tančí, která vychází z úspěšného formátu britské BBC, patřila loni k nejsledovanějším programům podzimu. První díl druhé série vidělo 1,401 miliónu diváků.

Úvodní díl prvního ročníku přilákal k obrazovkám 1,96 miliónu lidí, letos sledovalo první díl 1,65 miliónu diváků. Loni show vyhrál akrobatický lyžař Aleš Valenta s tanečnicí Ivou Langerovou. V první sérii byl nejúspěšnějším párem herec Roman Vojtek s Kristýnou Coufalovou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám