Hlavní obsah

Ředitel ČT Janeček: Rok hojnosti skončil

Právo, jp

Česká televize investuje příští rok o 121 miliónů korun méně než letos do výroby nových pořadů. Rozpočet na tzv. výrobní úkol si televize stanovila ve výši 2,064 miliard korun v externích nákladech, k nim se připočítává ještě zhruba miliarda na náklady interní.

Článek

„Letošní rok byl rokem hojnosti, a to bylo naposledy,“ řekl generální ředitel Jiří Janeček členům Rady ČT. Vysvětlil jim, že výnosy televize jsou konstantní, televizní poplatky se nezvyšují, ČT nemá inflační doložku, takže více zaplatí za topení či pohonné hmoty, příjem z reklamy se dává do fondu, ze kterého se mj. hradí náklady na podporu české kinematografie a mnoho peněz spolkne přechod z analogového na digitální vysílání.

„Chceme aby přechod na digitální vysílání byl co nejkratší. Nyní platíme Českým radiokomunikacím za přenos signálu dvakrát, jednou za analogové vysílání a podruhé za digitální signál,“ konstatoval šéf veřejnoprávní televize, které šíření signálu stojí kolem 100 miliónů korun. „To je ta částka, o kterou jsme pokrátili rozpočet,“ dodal Janeček. Připomenul, že hubnutí rozpočtu se bude týkat i dalších výdajů, jako je cestovné a pod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám