Hlavní obsah

Souboj titánů se vrátí do kin

Novinky, Stanislav Dvořák

V roce 2010 se v kinech znovu rozpoutá Souboj titánů, alespoň to plánuje společnost Warner Bros. Bude remake velmi slavného filmu z roku 1981 lepší? Těžko říct, ale určitě bude mnohem dražší.

Foto: Profimedia.cz

Z filmu Souboj titánů (1981)

Článek

Nejméně dvě generace diváků si jistě vzpomenou se slzou v oku na cvrlikání mechanické sovy Bubo, či bitvu Persea s Medúzou a dalšími mýtickými příšerami. Nový scénář zpracoval slavný Lawrence Kasdan. V čem se bude lišit od originálu, zatím není jasné.

Režie se ujme Louis Leterrier, mladý francouzský režisér, jehož nejznámějšími počiny jsou letošní Neuvěřitelný Hulk a filmy The Transporter 1 a 2. Film se začne točit v roce 2009 a premiéra se chystá o rok později.

Podle New York Times si hlavní roli zahraje Sam Worthington, který je mimo jiné hrdinou čtvrtého dílu zbytečně protahované ságy o Terminátorovi s podtitulem Salvation. V kinech bude v létě 2009.

Aby nebylo mytologie málo, v přípravách je také film War of the Gods (Válka bohů). Hlavním hrdinou je neohrožený bojovník Théseus, který cestou rovněž pobije spoustu potvor a posvítí si na Minotaura. Tuto podívanou má režírovat Tarsem Singh (filmy Cela a The Fall).

Anketa

Těšíte se na remake Souboj titánů?
Ano
64,6 %
Nevím
11,5 %
Ne
23,9 %
Celkem hlasovalo 2114 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám