Hlavní obsah

Nohavica je hostem na nové desce hiphoperů

Právo, jaš

Písničkář Jaromír Nohavica je jedním z hostů českých a slovenských hiphoperů na albu 20ERS, které vychází v těchto dnech. Dvojalbum, jehož jedna část patří tvorbě českých a druhá slovenských rapperů, nabízí dvacetiletou bilanci tuzemského hip hopu. Nohavica přijal pozvání skupiny Pio Squad a natočil s ní skladbu Já tam byl.

Článek

„Hip hop je s mým pojetím písničkového folkování hodně spojený. Základem všeho je slovo a hra se slovem, to mají folk a hip hop společné, to je základ sdělení. Na jednoduchých polohách jsme kdysi vystavěli, dejme tomu, báseň. No a ti kluci dělají to samé, akorát mají dole ty beaty a samply,“ říká Nohavica o svém vztahu k hip hopu v listopadovém čísle časopisu Rock & Pop, jemuž poskytl obsáhlý rozhovor při svém koncertu na začátku října v Londýně.

Na zmíněné kompilaci se ve skladbách sešli ještě Vladimir 518 s Matějem Ruppertem, Indy s kapelou Clou, DJ Mike Trafik s Darou Rolins a Helenou Zeťovou a další.

Na internetových stránkách dále Nohavica uvádí, že se v Polsku chystá vydání alba Šwiat wg Nohavici (Svět podle Nohavici), na které jeho písničky nazpívali polští interpreti.

Projekt se rodil více než dva roky a dostal definitivní podobu 31 skladeb.

Reklama

Související články

Nohavica v Londýně: Tleskot a vřava

V pátek odehrál Jarek Nohavica v Londýně první ze svých deseti koncertů, které jsou určeny pro Čechoslováky žijící v Anglii a USA. Nejznámější písničkář...

Výběr článků

Načítám