Hlavní obsah

Postava Jamese Bonda vytvořena dle skutečné předlohy

Britský spisovatel Ian Fleming se pro vytvoření skutečné postavy Jamese Bonda nechal inspirovat životem špiona ze 16. století, aristokrata Johna Bonda.

Článek

Potomci středověkého špiona poprvé zveřejnili deník Denise Bonda, syna Jamese B. „Denisův deník neříká výslovně, co otec dělal, ale byl to jasně aktivní muž, který se nacházel tak často na špatném místě a ve špatnou chvíli, že to nemůže být náhoda,“ tvrdí příslušník rodiny Will Bond.

Své tvrzení o Flemingovi podložil Will Bond dalšími postřehy. Spisovatel studoval v jihoanglickém Dorsetu, sídle rodiny Bondů. Příběhy rodu se vždy přetřásaly na veřejnosti včetně toho, že John Bond spolupracoval s britským korzárem Francisem Drakem, který sloužil Alžbětě I.

John Bond je také autorem rodinného hesla Non sufficit orbis (Jeden svět nestačí), jež použil Fleming v jedenáctém románu o 007 a které dalo název bondovce s Piercem Brosnanem v roce 1999.

Reklama

Související články

Kompletní edice Jamese Bonda na známkách

Oblíznout šest Bondů najednou budou moci všichni, kdo budou posílat korespondenci z Británie. Tamní Královská pošta totiž vydá příští rok v ledu známky...

Výběr článků

Načítám