Hlavní obsah

Tenores di Bitti představí v Praze tradiční sardinskou hudbu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pátého a šestého listopadu budou mít Pražané možnost slyšet v Muzeu hudby unikátní sardinskou vokální polyfonii v podání Tenores di Bitti. Jejich tvorba vychází ze sardinské tradiční hudby neškolených hlasů a podnětů okolní přírody. Tajemné sardinské zpěvy okouzlily i takové rockové velikány jako Franka Zappu nebo Petera Gabriela.

Článek

"Specifikum zpěvu tkví v rozdělení doprovodných hlasů podle tónové výšky – to má předlohu v okolní přírodě, a právě proto leckdy připomíná bečení ovcí, bučení volů, ale i vítr či zpěv ptáků," vysvětluje Silvie Marková z agentury Smart Communication.

Kvarteto Tenores di Bitti, jež ke svému názvu přidává ještě dodatek Remunnu 'e Locu, představí v jedinečném prostředí Českého muzea hudby tradiční profánní i duchovní písně.

„Koncert volně navazuje na jinou ukázku vokálního mistrovství – pravoslavný liturgický zpěv v podání Drevněruského Raspěvu, který jsme představili na Strunách podzimu v loňském roce,“ dodává umělecký ředitel festivalu Marek Vrabec.

Na první koncert 5. října zbývají vstupenky v cenách 330 a 420 Kč. Dále je možné zakoupit tzv. studentský speciál v hodnotě 100 Kč. Vstupenky je možné zakoupit ve Festivalovém informačním a předprodejním centru, umístěném v hlavní pokladně Národního divadla, v síti Ticketpro a v Českém muzeu hudby hodinu před začátkem koncertů. Více informací na www.strunypodzimu.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám