Hlavní obsah

Noví Travis nekňourají

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od novinky skotské kapely Travis, která zaznamenala jisté úspěchy v devadesátých letech, se toho mnoho nečekalo. Pro někoho je to jen typická ukňouraná kytarovka z konce minulého století, jenže chyba lávky, nová deska je jiná.

Článek

Na desku Ode To J. Smith si Travis připravili pár slušných melodických nápadů, chytlavé rytmy a hlavně syrový zvuk, který by od nich spousta lidí nečekala. Riffy doprovázejí krátká sóla pořádně zkreslených kytar, která sice nelze označit přímo za virtuózní, plní ale svou funkci v rámci slušných písniček.

Zpěv jejich frontmana by asi mohl být ještě mírně zemitější, k rockovějšímu zvuku by se to hodilo, ale to je detail. V případě Ode To J. Smith se Travis podařilo natočit poctivou rockovou desku s překvapivě častými odkazy k šedesátým letům (díky kytarám i divočejším bicím) a hlavně podstatně méně nudnou než to, co dnes produkují fňukalové Coldplay.

Travis: Ode To J. Smith Universal 2008

Reklama

Výběr článků

Načítám