Hlavní obsah

OBRAZEM: Začalo třetí kolo taneční soutěže StarDance

Právo, Novinky, Jana Perglerová , Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Třetí řada společensko-taneční soutěže StarDance začala v sobotu večer na obrazovkách prvního programu České televize. Až do finále 20.prosince nabídne každou sobotu dávku taneční elegance a zábavy. V hlavních rolích se představují páry složené z profesionálních tanečníků a známých osobností.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

StarDance III

Článek

Osvědčenými průvodci společenských večerů jsou i tentokrát Tereza Kostková a Marek Eben, kteří dodávali hned od úvodu soutěžícím sebevědomí. Porota v prvním dějství udělovala body jen cvičně, přesto vysokými známkami šetřila.

Soutěžní páry předvedou každý týden standardní nebo latinskoamerický tanec, v sobotu se začínalo waltzem a cha-cha, vše živě za doprovodu orchestru a zpěváků Moondance Orchestra Martina Kumžáka.

Moderátoři pořadu Marek Eben a Tereza Kostková při úvodním tanci.foto: ČTK/Michal Krumphanzl

Marek Eben a Tereza Kostkováfoto: Právo/Petr Horník

Iva Frühlingová a Michal Kostovčík

První soutěžní tanec letošního ročníku předvedla v červených šatech zpěvačka Iva Frühlingová s partnerem v rytmu latinskoamerického tance cha-cha. Podle moderátora Marka Ebena měla zpěvačka během tance rysy šelmy. „Na výstavišti jsou kočky jako doma,“ glosoval tanec Ivy Frühlingové při tanci Eben.

Bodů: 17

Iva Frühlingová a Michal Kostovčíkfoto: ČTK/Michal Krumphanzl

Iva Frühlingová a Michal Kostovčíkfoto: Právo/Petr Horník

Jaromír Bosák a Eva Krejčířová

S vážně vystrašeným výrazem ve tváři vyrazil na taneční parket oblíbený sportovní komentátor Jaromír Bosák. V samém závěru pomalého waltzu našel ale i úsměv. „Mám pocit, že za mnou pořád někdo jde,“ reagoval na dotaz, jak se prvně v životě cítí ve fraku. Podle porotkyně Leony Kvasnicové se do příště musí Jaromír zbavit postoje ala golem.

Bodů: 13

Jaromír Bosák a Eva Krejčířováfoto: ČTK/Michal Krumphanzl

Jaromír Bosák a Eva Krejčířováfoto: Právo/Petr Horník

Vladimír Kratina a Laura Klimentová

S odstupem a nadhledem pojal cha-chu herec Vladimír Kratina. „Jsem z vás úplně hotová stejně, jako musí být všechny ženy,“ ohodnotila porotkyně Tatiana Drexler noblesní pojetí temperamentního tance v podání Kratiny.

Bodů: 23

Vladimír Kratina a Laura Klimentováfoto: ČTK/Michal Krumphanzl

Vladimír Kratina a Laura Klimentováfoto: Právo/Petr Horník

Jana Doležalová a Michal Necpál

Druhým waltzem večera se protančila modelka a miss Jana Doležalová. S partnerem předvedla romantiku v míře vrchovaté. „Když se dívám na Janu, to je něco tak úžasného, že si neumím představit, jak třeba smrká,“ rozplýval se nad předvedeným tancem Marek Eben.

Bodů: 24

Jana Doležalová a Michal Necpálfoto: ČTK/Michal Krumphanzl

Jana Doležalová a Michal Necpalfoto: Právo/Petr Horník

David Suchařípa a Albina Zaytseva

Herec David Suchařípa se v cha-che představil s nejmenší tanečnicí v soutěži, Ruskou Albinou Zaytsevou, měřící 155 cm. „Albina je výborně skladná,“ ohodnotil výšku partnerky jako výhodu. Chybné nákroky přes patu označil Suchařípa s nadhledem za drobný detail.

Bodů: 19

David Suchařípa a Albina Zaytsevafoto: ČTK/Michal Krumphanzl

David Suchařípa a Albina Zaytsevafoto: Právo/Petr Horník

Bohouš Josef a Lenka Tvrzová

V rytmu waltzu provedl tanečním parketem zpěvák Bohouš Josef nejmladší účastnici soutěže, devatenáctiletou tanečnici Lenku Tvrzovou. Po parketách proplul s nevinným úsměvem plným jemného elegantního herectví a dosáhl z minima pohybů maxima možného.

Bodů: 17

Bohouš Josef a Lenka Tvrzováfoto: ČTK/Michal Krumphanzl

Bohouš Josef a Lenka Tvrzováfoto: Právo/Petr Horník

Zuzana Norisová a Jan Kliment

Herečka Zuzana Norisová protančila úvodní večer po boku Jana Klimenta. Prý nejupovídanější pár soutěže nabídl v černo bílých šatech veselou a temperamentí cha-chu. „Tančí až všechno létalo,“ ohodnotil tanec Marek Eben. Porotcům se líbila zejména práce horní části těla tanečnice.

Bodů: 27

Zuzana Norisová a Jan Klimentfoto: ČTK/Michal Krumphanzl

Zuzana Norisová a Jan Klimentfoto: Právo/Petr Horník

Dana Batulková a Jan Onder

Herečku Danu Batulkovou provede úskalím soutěžních tanců mladík Jan Onder. V prvním představení vedl tanečník partnerku neomylně a smyslně v rytmu waltzu. A Dana Batulková partnera ohodnotila. „Někdy bych ho sežrala,“ řekla. Dvojice uzavřela první klání dvojic, které tentokrát vyřazování nepřineslo.

Bodů: 26

Dana Batulková a Jan Onderfoto: ČTK/Michal Krumphanzl

Dana Batulková a Jan Onderfoto: Právo/Petr Horní

Ze zákulisí soutěže

Taneční páry mají za sebou první bolístky, nejvíce je odskákaly ženy. Vysokými podpatky trpí Zuzana Norisová a hvězda prvního večera Dana Batulková. První puchýř se objevil na noze missky Jany Doležalové, která na prvním tanečním tréninku skočila do bot bez punčoch. Stačilo patnáct minut a křehká kůže nevydržela.

Tanečníci po prvním večeru nebyli moc sdílní. Jen zpěvák Bohouš Josef si pochvaloval, že byl porotcem nazván českým tanečním Jeanem Gabinem. Šťastná a spokojená Batulková, která po prvním hodnocení byla u porotců na druhém místě za Zuzanou Norisovou, odpověděla na dotaz, jak je spokojena se svým mladým tanečníkem, že ano, „protože je zvyklá poslouchat své děti.“

Tanečníci nežijí jen tancem. Vladimír Kratina byl první, kdo uspořádal seznamovací party ve své oblíbené vinárně. Doleželová pozvala svého tanečníka Michala na křest kalendáře a Michal ji nakreslil vlastní karikaturu. A sympatická Albína se prý chodí pravidelně dívat na Davida Suchařípu do divadla. Příští týden předvedou páry Quickstep a Rumbu.

Nová scéna

Hodnotit se bude až od příští soboty a je rozděleno mezi rozhodčí a televizní diváky. Ti posílají SMS zprávy. Pár s nejnižším hodnocením bude na konci každého pořadu vyřazen.

Porotci zleva: Zdeněk Chlopčík, Leona Kvasnicová, Jaroslav Kuneš, Tatiana Drexlerfoto: Právo/Petr Horník

Soutěžící páry StarDance III

Zpěvačka Iva Frühlingová a Michal Kostovčík (vypadli)

Sportoní komentátor ČT Jaromír Bosák a Eva Krejčířová

Herec Vladimír Kratina a Laura Klimentová

Misska a modelka Jana Doleželová a Michal Necpál (vypadli)

Herec David Suchařípa a Albina Zaytseva (vypadli)

Zpěvák Bohouš Josef a Lenka Tvrzová (vypadli)

Herečka Zuzana Norisová a Jan Kliment

Herečka Dana Batulková a Jan Onder

Porota

Zdeněk Chlopčík

Tatiana Drexler

Leona Kvasnicová

Jaroslav Kuneš

Scéna StarDance je letos obohacena o velké LCD obrazovky a 130 efektových světel. Soutěž má novou grafickou podobu a novinkou budou i hudebně taneční čísla hostů, předvedená těsně před vyhlášením postupujících do dalšího kola.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám