Hlavní obsah

Tata Bojs s Korejkami na turné

Novinky, Stanislav Dvořák

Populární pražská parta Tata Bojs natočila album svých staronových hitů s korejskou trojicí Ahn Trio, která se věnuje klasické hudbě. Nový zvuk "tatáčů" posuďte sami na koncertech. Turné začíná v sobotu v Praze.

Článek

První kontakty mezi Ahn Triem a Tata Bojs sahají až někdy do roku 2003, první veřejné společné vystoupení společného projektu se uskutečnilo na jaře v roce 2006 při slavnostním vyhlášení výročních cen Akademie populární hudby Anděl.

"V té době se ještě uvažovalo, že spojení obou těles bude pouze v živé tedy koncertní podobě, ale po vzájemné dohodě se Tata Bojs a Ahn Trio shodli, že by byla velká škoda nezaznamenat tento pro obě strany výjimečný projekt i studiově.

V průběhu června a srpna tohoto roku tak ve studiích Českého rozhlasu v Karlíně a následně v ostravském Cintrónu byly natočeny základy pro budoucí společné album Tata Bojs a Ahn Tria. Finální podoba a mix alba vznikaly již tradičně ve studiu Soundsquare," uvedl Michal Máka z firmy Warner Music.

Album "smetana" produkoval Dušan Neuwerth a Milan Cais, ale významnou a nezaměnitelnou roli zde má také bývalý kytarista skupiny Marek Dobrava, který aranžoval a rozepisoval všechny instrumentální party Ahn Tria.

"Slízli jsme smetanu ze všech našich desek a ještě při tom vzdáváme hold velkému českému skladateli, od kterého si už léta půjčujeme úryvek z jeho Mé vlasti.“ „smetana“ (psáno skutečně s malým „s“) obsahuje nejznámější skladby z repertoáru Tata Bojs. Posluchači se tam dočkají zcela nových, komorně akustických úprav skladeb jako "Jaro", "Tanečnice", "Lasičky", "Šťastnější", "Pěšáci", "Vesmírná", "Toreadorská otázka", již zmiňované "Attention Aux Hommes!". Album vyjde 3. listopadu 2008.

Plán turné

1.11. Praha - Švandovo divadlo   20h

2.11. Praha - Švandovo divadlo   20h

3.11. Ostrava - Divadelní sál DK 20h

4.11. Olomouc - Reduta - concert hall 20h

5.11. Brno - Fléda klub 21h

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám