Hlavní obsah

V České televizi začíná soutěž StarDance III

Právo, jp

Každou sobotu až do Vánoc se opět bude na programu ČT 1 od 20.00 hodin tančit. Úspěšná soutěž StarDance, vysílaná živě z pavilonu pod Křižíkovou fontánou na pražském Výstavišti, se vrací již po třetí na televizní obrazovku.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Stardance se účastní i modelka a zpěvačka Iva Frühlingová.

Článek

Osvědčení moderátoři Tereza Kostková a Marek Eben představí osm párů, složených vždy z některé známé osobnosti a profesionálního tanečníka (tanečnici), které budou po osm večerů soutěžit o titul krále a královny tanečního parketu. „Tahle soutěž dokázala loni i předloni nesmírně probudit do té doby zkomírající zájem o klasické tance,“ prohlásil mluvčí ČT Ladislav Šticha.

Soutěžní páry již od srpna pilně trénovaly a berou soutěž vážně. Například zpěvačka Iva Frühlingová přiznala, že ji po usilovném trénování „bolí úplně všechno". Nejvyšší tanečnicí soutěže je misska Jana Doležalová (177 cm), nejmenší je naopak 155 centimetrů vysoká Albina Zaytseva z Ruska.

Soutěžní páry předvedou každý týden standardní nebo latinskoamerický tanec, v sobotu se začíná waltzem a cha-cha, vše živě za doprovodu orchestru a zpěváků Moondance Orchestra Martina Kumžáka. Hodnotit se bude až od příští soboty a je rozděleno mezi rozhodčí a televizní diváky. Ti posílají SMS zprávy. Pár s nejnižším hodnocením bude na konci každého pořadu vyřazen.

Televize vybírala z desítek osobností

Česká televize vybírala soutěžící asi z 60 až 70 osobností, ale mnozí nabídku nepřijali z obav, že by ji nezvládli časově nebo fyzicky. Scéna StarDance bude letos obohacena o velké LCD obrazovky a 130 efektových světel. Soutěž má novou grafickou podobu a novinkou budou i hudebně taneční čísla hostů, předvedená těsně před vyhlášením postupujících do dalšího kola.

StarDance patřila loni k nejsledovanějším programům podzimu. První díl druhé série si nenechalo ujít 1,401 mil. diváků. Show však nedosáhla takové popularity jako její první ročník, jehož úvodní díl přilákal k obrazovkám 1,96 mil. lidí. Šéfdramaturg Centra zábavné tvorby ČT Aleš Ulm očekává, že soutěž by měla přilákat k obrazovkám podobný počet diváků jako u minulých ročníků.

Soutěžící páry:

zpěvačka Iva Frühlingová a Michal Kostovčík

sportoní komentátor ČT Jaromír Bosák a Eva Krejčířová

herec Vladimír Kratina a Laura Klimentová

misska a modelka Jana Doležalová a Michal Necpál

herec David Suchařípa a Albina Zaytseva

zpěvák Bohouš Josef a Lenka Tvrzová

herečka Zuzana Norisová a Jan Kliment

herečka Dana Batulková a Jan Onder

Porota

Zdeněk Chlopčík

Tatiana Drexler

Leona Kvasnicová

Jaroslav Kuneš

Pořad vychází z úspěšného formátu britské BBC. Loni vyhrál akrobatický lyžař Aleš Valenta s tanečnicí Ivou Langerovou. Finále, ve kterém pár porazil herečku Tatianu Vilhelmovou s Petrem Čadkem, tehdy sledovalo 1,95 miliónu diváků. V prvním ročníku bojovali ve finále herec Václav Vydra s Petrou Kostovčíkovou a herec Roman Vojtek s Kristýnou Coufalovou, kteří soutěž vyhráli. Na finálový večer se tehdy podívalo 2,295 mili. diváků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám