Hlavní obsah

Morrisonova oddechovka pro dívky a paní

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

James Morrison je jeden z těch romantických slušňáků, kteří celkem umějí zpívat a nejsou ani moc nevkusní, takže většině nezaujatých recenzentů je trochu líto je "sejmout". Na druhou stranu je to ale další CD, které si už podruhé nepustíte. Přibalíte ho totiž k bonboniéře a chytře využijete jako dárek pro sestru nebo maminku.

Článek

Morrisonova deska Songs For You Truths For Me začíná velmi nadšeně, svižná a optimistická The Only Night s říznou dechovou sekcí připomíná to lepší ze Simply Red, ale pak se album i přes několik obstojných kousků stává převážně přehlídkou nudnějších balad.

Morrison pěje o lásce zdatným nakřáplým lasem ne nepodobným Rodu Stewartovi a kapela výtečně šlape, problém je, že vám je to po chvíli jedno. Naléhavost, jaké v pop-soulových baladách 80. let dosahoval třeba Simply Red - neřku-li dokonce Stevie Wonder - tu chybí. Písničky jsou ploché, jak se někdy říkává, je to "soul bez duše".

Přinejmenším se ale nedá popřít, že desku natočili lidé, kteří skutečně umějí hrát a zpívat (kéž by to bylo samozřejmé i v českém popu). Takže Morrisona nevyhazovat, přilepit k bonboniéře a dát sestře k svátku.

James Morrison: Songs For You Truths For Me, Universal 2008

Reklama

Výběr článků

Načítám