Hlavní obsah

Schodiště slaví čtvrtstoletí, přijde i Čtvrtníček

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dvacáté páté narozeniny oslaví v čtvrtek v Lucerna Music Baru pražská skupina Nahoru po schodišti dolů band, která nyní vystupuje pod zkráceným názvem Schodiště. Na kulatém pódiu se objeví vedle stávajícího obsazení i mnoho z původních členů včetně bubeníka a textaře Marka Brodského, jenž byl duší kapely. Chybět nebude ani Petr Čtvrtníček.

Foto: Novinky

Nahoru po schodišti dolů band

Článek

Skupina se prosadila v polovině osmdesátých let s osobitým pojetím spojujícím hudební inovativnost a jednoduchost nové vlny s odkazem městského folklóru. Jedním z klíčových nástrojů byl akordeon, na který původně hrál Milan Hrubý.

Svůj styl písní, z nichž některé byly na texty Jiřího Žáčka, označovala spojením kyselá prdel. V prvních letech její vystoupení doprovázela i scénické ztvárnění textů, například při Exémech se na scéně drbala dvojice v punčocháčích.

Účast Petra Čtvrtníčka a další člena divadelního souboru US Vrata Zdenka Suchého je pochopitelná, skupina s nimi úzce spolupracovala. Přijde i showman Martin Roušar.

Po listopadu 1989 skupina načas přerušila činnost, obnovená zažila velký úspěch na přelomu milénia. Od roku2 005 vystupuje pod zkráceným názvem Schodiště s mírně pozměněným pojetí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám