Hlavní obsah

Saudkův skupinový akt je na prodej, výtěžek půjde na charitu

Rekordní český skupinový akt, na kterém loni Jan Saudek zvěčnil 218 nahých lidí, bude od pondělka ke koupi. Charitativní dražba, jejíž výtěžek je určen pro nadaci Malý Noe, bude zahájena hned v prvních sekundách po odbití půlnoci na internetovém serveru Aukro. Vyvolávací cena je jedna koruna.

Článek

"Původně jsme chtěli fotografii vydražit v některé z prestižních aukčních síní, nakonec jsme se ale rozhodli nabídnout ji co nejširší veřejnosti. Doufáme, že se cena vyšplhá hodně vysoko," řekl Pavel Vysloužil z agentury Strategic Consulting, která skupinové fotografování naháčů organizovala.

Kupec získá signovanou černobílou fotografii o rozměrech 100 x 120 centimetrů. K soupeření o Saudkův akt je nutná registrace a také pravidelné sledování nabídek ostatních zájemců. Největší souboj se očekává pár minut před skončením aukce v pondělí 3. listopadu minutu před půlnocí. Server Aukro pořádá charitativní dražby pravidelně. V minulosti prodal jiné Saudkovo dílo za 75 100 korun.

Největší český skupinový akt vznikl loni v srpnu za valy pevnosti číslo XVII v Křelově u Olomouce.Fotografování trvalo několik minut. Mezi 218 účastníky bylo 84 žen a 134 mužů převážně z Česka, ale i ze Slovinska a Slovenska. Nejstaršímu muži bylo 74 let, nejmladší lidé dosáhli plnoletosti jen krátce před stisknutím spouště.

Reklama

Související témata:

Související články

Saudek chystá největší skupinový akt

Lidé, kteří se chtějí objevit na největším skupinovém fotografickém aktu v tuzemsku, který v neděli za valy fortové pevnosti v Křelově-Břuchotíně na Olomoucku...

Svlečený Saudek vyfotil 218 naháčů

Celkem 218 nahých lidí, 134 mužů a 84 žen nejrůznějších profesí nejen z Česka, ale i ze Slovenska a Slovinska, se shromáždilo v neděli dopoledne za valy...

Výběr článků

Načítám