Hlavní obsah

Milla Jovovich v další filmové adaptaci počítačové hry

Novinky, Stanislav Dvořák

Filmy podle počítačových her se množí závratnou rychlostí. Za čtrnáct dní se i v českých kinech objeví Max Payne a podobně ponurá zřejmě bude i adaptace Clock Toweru. Herečka Milla Jovich se v těchto dnech upsala producentům pro jednu z hlavních rolí.

Foto: Profimedia.cz

Celosvětovou popularitu herečce přinesla sci-fi Pátý element.

Článek

Napínavý Clock Tower patřil k nejlépe prodávaným hrám v devadesátých letech a dočkal se pokračování. Hlavní hrdinku filmu Jennifer má hrát Brittany Snow, Milla Jovovich se s ní spřátelí a společně budou odhalovat rodinnou kletbu. Pronásledovat je bude šílený zabiják s nůžkami Scissorman.

Scénář zpracoval Eric Poppen a podle serveru Movie Blog se děj točí hlavně okolo druhého dílu počítačové hry. Pro společnost The Weinstein Company má film točit režisér Martin Weisz. Natáčení začne již v listopadu a v kinech bude Clock Tower příští rok.

Pro Millu Jovovich to nebude první role podle příběhů z počítačových her. Známá je např. její filmová série podle hororových her Resident Evil. Milla Jovovich, která se narodila v sedmdesátých letech na Ukrajině, ale vyrůstala v USA, byla původně modelkou a snila o kariéře zpěvačky. Vydat desku Divine Comedy se jí skutečně podařilo, ale přestože není úplně špatná zpěvačka, příliš nezaujala.

Nakonec se Milla překvapivě dobře uchytila ve filmu. Celosvětovou popularitu ji přinesla sci-fi Pátý element, hrála také ve filmech Chaplin, Johanka z Arku, Loutka či Nejlepší hráč.

Reklama

Výběr článků

Načítám