Hlavní obsah

Reggae skupina King Banana se zpěvačkou Marlene Johnson v Akropoli

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá reggae skupina King Banana vystoupí 17. řijna v pražském paláci Akropolis společně se zpěvačkou Marlene Johnson. Slibují živou show v rytmu reggae, rocksteady, funku i hiphopu.

Článek

Marlene Johnson sbírala zkušenosti jako backgroundová vokalistka Jah Meek a hostující zpěvačka německého elektronického projektu Hacienda. Objevila se také na albu Sam Deluxe Verdammt Nochma.

Otec jí přivedl k soulu a blues, ona sama si pak nejvíce zamilovala reggae. Roku 2005 se odvážila vstoupit na sólovou dráhu s EP Runaway (VelocitySoundsRec.), na kterém spolupracovala s Marlonem B, Jah Meek, Ward 1 a House of Riddim. Letos vydala první dlouhohrající desku My Typ O' Smoove.

Kapela King Banana funguje již třináct let v náročné konkurenci reggae scény německy mluvících zemích, jež je nesrovnatelně vyspělejší než česká. Desítky kvalitních souborů tam bojují o přízeň poměrně širokého publika s hvězdami jako jsou Gentleman, Yellow Umbrella nebo švýcarští Open Season.

"Dva zpěváci, bohatá dechová sekce a vtipná pódiová show, tj. také důvodem, proč si kapela honosí podtitulem “the reggae dancehall orchestra”. Zvuk King Banana navíc vedle reggae obsahuje rocksteady, funk, hiphop, elektronický dub nebo jazz," dodává za organizátory Lukáš Kolíbal.

Poslechněte si Marlene Johnson zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám