Hlavní obsah

John Legend se tlačí do mainstreamu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před dvěma lety přišel americký zpěvák John Legend na albu Once Again s řemeslně dobře zpracovaným retro soulovým zvukem. Celkem potěšil, nicméně velký světový hit se nezrodil.

Článek

Prvotřídní popovou hvězdou, kterou by milovaly milióny fanoušků po celém světě a současně tolerovali i kritici, se Legend i přes jisté úspěchy nestal a jeho velmi průměrná novinka Evolver mu takové postavení nezajistí.

Legend se až příliš snaží být už konečně hvězdou hlavního proudu a zcela zbytečně podlézá dobové R'n'B módě. Tím ztrácí osobitost. Místo něžného broukání za doprovodu přitlumené elektrické kytary a šustění bicích se teď do toho snaží "bušit".

Ano, hvězda z MTV musí pořádně dunět. Elektronické vyklepávačky proto hrozí každou chvíli rozsekat naše ušní bubínky na hadry a samozřejmě nesmí chybět vstup rapera (v Green Light je to Andre 3000, v povedenější It's Over zase Kanye West), to aby běžný konzument poznal, že John je taky "drsnej".

Z průměrné vaty vystupuje Legendův neobvyklý pokus o pop-reggae No Other Love nebo pohodové balady Good Morning a Take Me Away v závěru alba, kde už nevěnoval tolik pozornosti zvuku a o to více zbylo na melodii.

John Legend: Evolver Sony BMG

Anketa

Oznámkujte ukázky jako ve škole
1
81,3 %
2
0 %
3
6,3 %
4
3,1 %
5
9,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 32 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám