Hlavní obsah

Living Colour předvedou v Brně a v Praze heavy-funk rock

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do České republiky se vrací newyorská skupina Living Colour, která na konci 80. let oživila stagnující svět tvrdého rocku funkovými vlivy. Zastaví se 17. října v Brně (Hala Vodova) a 18. října v Praze (Meet Factory).

Článek

V osmdesátých letech se Living Colour pustili do hudební fúze, která se zpočátku v médiích těžko prosazovala. Sklupinu si ale oblíbil zpěvák Mick Jagger a pomohl jim jako producent s první demo nahrávkou. Roku 1988 pak vyšel i díky Jaggerovi u firmy Epic debut nazvaný Vivid, který si získal široké uznání.

Od té doby vydali Living Colour, které tvoří baskytarista Doug Wimbish, zpěvák Corey Glover, bubeník a perkusionista Will Calhoun a kytarista Vernon Reid, řadu alb a prodali jich milióny kopií po celém světě.

V druhé polovině devadesátých let se rozpadli a Calhoun s Wimbishem založili skupinu Jungle Funk, která je v Česku také dobře známá. Po této epizodě se v roce 2001 opět spojili a vyjeli na nové turné. Předloni vydali výběrovku Everything is Possible: The very best of Living Colour a také své první DVD On Stage @ World Cafe Live.

Jako předkapelu si v ČR vybrali velmi zajímavou brněnskou formaci Gulo čar, která vychází z amerických praotců funky a soulu (Jamese Browna, Stevieho Wondera apod.) a přidává i umírněně rockové vlivy.

Poslechněte si Gulo čar zde

Poslechněte si Living Colour zde

Vstupenky na koncerty jsou k dostání ve všech obvyklých předprodejích a v sítích Ticketpro.

Reklama

Výběr článků

Načítám