Hlavní obsah

Gipsy.cz se umístili třetí ve World Music Charts Europe

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Gipsy.cz, která nedávno vydala album Reprezent, se prosadila v zahraničí. Deska obsadila třetí místo v říjnovém World Music Charts Europe. Je to poprvé, kdy se nějaký český umělec v této hitparádě dostal na stupně vítězů.

Foto: Indies Scope Records, Právo

Skupina Gipsy.cz

Článek

Žebříček sestavuje 47 evropských specialistů na world music. Na 1. místě je Issa Bagayogo z Mali s albem Mali Koura. Druhá příčka patří Rokia Traore, rovněž z Mali, s kolekcí Tchamantche.

Minulé album Gipsy.cz nazvané Romano Hip Hop si vedlo také dobře. Nejvýše se dostalo na osmou pozici. Nová nahrávka Reprezent má nyní namířeno do dalších zemí. 10. října vyjde v Německu, následují Anglie a další státy.

Po koncertech v Koreji pořídila skupina Gipsy.cz klip k písničce Reprezent a čeká na ni české turné. Jeho finále se odbude 23. prosince v pražském Lucerna Music Baru.

Reklama

Související články

Zpívá o mně dobrá kapela, libuje si Čunek

Romští hiphopeři Gipsy.cz lidoveckého šéfa Jiřího Čunka nevytočili, i když o něm nazpívali satirickou píseň. „Je dobře, pokud se tříbí vkus kapel. Mohu...

VIDEO: Gipsy.cz představili album Reprezent

Šest písní z nového alba Reprezent v úterý zahrála skupina Gipsy.cz na propagačním vystoupení pro média a výherce VIP vstupenek v pražském klubu Futurum. Během...

Výběr článků

Načítám