Hlavní obsah

Kylie je královnou internetu

Právo, jaš

V londýnském Camdemu byly rozdány ceny BT Digital Music Awards určené muzikantům, kteří ke své propagaci využívají internet. Australská zpěvačka Kylie Minogue získala prvenství ve dvou kategoriích. Stala se nejlepší popovou umělkyní a také zpěvačkou, která nejzajímavěji inovovala své stránky. Ocenění se týkalo podoby serveru kylieconnect.com.

Foto: ČTK

Kylie Minogue

Článek

Z londýnského slavnostního ceremoniálu si dvě vítězství odnesla skupina Coldplay, konkrétně pro nejlepší umělce v kategorii rock/indies a také za nejlepší internetové stránky (coldplay.com). Britská kapela Radiohead dostala cenu v kategorii Umělec roku. Podle organizátorů na to měl velký vliv prodej posledního alba skupiny In Rainbows na internetu, když si fanoušci mohli sami určit, za jakou cenu chtějí nahrávku koupit.

Matthew Dearden, jeden z organizátorů BT Digital, řekl: „Hudební průmysl se neustále vyvíjí. Kapely a jejich vydavatelé hledají nové způsoby komunikace s fanoušky, a to jim poskytuje internet. BT Digital jsou ceny pro umělce, kteří se zasloužili o propagaci nových způsobů komunikace.“

Reklama

Výběr článků

Načítám