Hlavní obsah

Miloš Forman hraje v českém filmu čerta

Právo, míš

Malou roli čerta Erlebuba přijal v právě natáčeném filmu Miloše Šmídmajera Peklo s princeznou oscarový režisér Miloš Forman. Na natáčení do Dolského mlýna v Českosaském Švýcarsku ho pozval režisér, který se s ním zná už velmi dlouho a dobře – natočil o Formanovi dva dokumenty, dokončuje třetí. „Miloše znám léta, je hodný a umí. Tak proč bych to neudělal?“ řekl Forman.

Článek

„Čerta jsem ještě nikdy nehrál ani nerežíroval. A můj výstup v českém filmu Dědeček automobil byl spíše náhodou,“ poznamenal dále režisér, který ztvárnil několik menších rolí i v zahraničních filmech. K přípravě na roli pekelníka se smíchem dodal: „Řekl bych, že jsem se na ni připravoval celý život. Konečně se mi to povedlo.“

Slavný režisér tu má úlohu, která mu dokonale vyhovuje

O svém vlastním připravovaném filmu Mnichov však Forman nic prozradit nechtěl s tím, že o svých filmech mluví vždycky, až když jsou natočené.

Pohádková scéna, v níž Forman hraje, se natáčí u brány pekelné a slavný režisér tu má úlohu, která mu dokonale vyhovuje: jako strážce vstupu do pekla je pořád ospalý, často usíná, není sto bránu uhlídat. Právě tak ho na začátku filmu najdou další čerti Boris Hybner, Roman Vojtek a Míla Doležal.

Pohádka Peklo s princeznou bude mít premiéru v lednu 2009.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám