Hlavní obsah

Kytarista Monkey Business si na sólovku pozval Dana Bártu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Autorské album s několika hosty chystá na podzim kytarista Monkey Business Olda Krejčoves. Mělo by mít spíše pop-rockový zvuk a vyjde pod titulem Okrej - Je to důvod u Indies Records.

Článek

Vydavatel slibuje "poprockové album je plné hvězdných hostů". Pozvání ke spolupráci přijala skutečně nabitá sestava - Dan Bárta, Matěj Ruppert, Viktor Dyk (ex Dorota BB) či Tonya Graves.

Z instrumentalistů se na něm podílejí bubeník E. Valach (ex -123 min.), perkusionista Imran Musa Zangi, basák R. Pyszko, bubeníci Roman Vícha, M. Žežulka a další. Album přinese třináct nových skladeb převážně s českými texty, které mají být ukázkou "inteligentního a zároveň melodického rocku". O zvuk alba se staral Pavel Větrovec ml.

"Je tam např. duet Matěje Rupperta s jeho manželkou Karolínou a zbytek jsem si dovolil zpívat já. Řekl bych, že je to pop-rock. Písničku, kterou zpívá Tonya Graves jsem chtěl udělat trochu jako Jamese Bonda, v pozadí je bigband," řekl Novinkám Krejčoves, který v těchto dnech piluje výsledný zvuk alba.

CD vyjde během podzimu, datum vydavatel ještě upřesní.

Reklama

Výběr článků

Načítám