Hlavní obsah

Young Gods zahrají Praze akusticky

– PRAHA
Novinky,

Neobvyklou podobu budou mít pražská vystoupení legendární švýcarské skupina The Young Gods, která zahraje 3. a 4. října v paláci Akropolis. Skupina, kterou proslavilo spojení samplované elektroniky s důraznými bicími a podmanivým hlasem Franze Treichlera, bude hrát akusticky.

Článek

Švýcarské trio posílené o kytaristu Vincenta Hänniho zahraje v Praze v rámci turné k desce Knock On Wood. Ta přináší kromě pár novinek především akustické verze známých písní. Nejsou mezi nimi jen šanson Charlotte, hitovka Skinflowers či Weillovo Speak Low, ale také skladby, které vždy stály na vrstvách samplů jako Our House nebo Longue Route či Gasoline Man odkazující se na tvorbu ZZ Top.

Album se z tradičního pojetí skupiny vymyká ještě více než ambientní nahrávky z počátku nového tisíciletí. Znalce však nepřekvapí, skupina občas na závěr svých koncertů hrála akusticky právě písničku Skinflowers. Již v roce 1992 ženevský koncert k desce TV Sky zakončil akustický set, v němž se trio chopilo španělek a zahrálo pár písní včetně Skinflowers akusticky.

Zpěvák s podmanivým hlesem Franz Treichler se tak na desce vrací ke svým nejhlubším kořenům. Než se vrhl na elektroniku, byl kytaristou punkové kapely. A než se chopil elektriky, hrával na španělku, kterou používá občas i při skládání.

Koncert vzbudil v Praze mimořádný zájem. Pořadatel proto k pátečnímu vystoupení přidal ještě jedno v sobotu.

Reklama

Výběr článků

Načítám