Hlavní obsah

Karel Gott hostuje na desce německého rappera Bushida

– BERLÍN

Drsňácký německý rapper Bushido a "zlatý hlas z Prahy" Karel Gott spolu natočili song. Z obtížně představitelné spolupráce vůdčích postav dvou zcela odlišných hudebních žánrů vzešla předělávka slavného hitu německé skupiny Alphaville Forever Young. Pod německým názvem Für immer jung a patrně s německým textem se objeví na Bushidově osmém albu Heavy Metal Playback.

Článek

Nyní devětašedesátiletý Gott chytlavou písničku o tom, že chce "být stále mlád", zpíval už v české coververzi. Tentokrát se s ní pustil do jednoho z největších experimentů ve své pěvecké kariéře. Už v první polovině září ji prý nazpíval znovu s Bushidem v jednom mnichovském nahrávacím studiu. Výsledek se objeví na trhu 10. října. Ve stejný den by se měl k písni s Gottem natáčet ještě videoklip.

Karel Gott je v Německu proslavený hlavně písní Biene Maja (Včelka Mája) ze známého kresleného seriálu.

Gott má v Německu spoustu fanynek a stále je tam zván. V nejbližší době by měl podle svých internetových stránek vystoupit například 25. října v televizní show Willkommen bei Carmen Nebel, kterou odvysílají televizní společnosti ZDF a ORF z Dortmundu.

Třicetiletého Bushida provází pověst skandalisty

Třicetiletého Bushida provází pověst skandalisty. Některé jeho texty jsou podle mnohých příliš sexistické, spekulovalo se o jeho kontaktech s podsvětím. Bushido měl problémy se zákonem, když před třemi lety v rakouském Linci spolu se svými bodyguardy fyzicky napadl devatenáctiletého mladíka, jenž údajně prořízl pneumatiky jeho BMW. Po patnáctidenním pobytu v cele byl propuštěn na kauci. Tento měsíc vyhlášenému tajnůstkáři a majiteli několika platinových desek vyšla autobiografická kniha.

Gottem jsou fanoušci rapového buřiče zaskočeni. Na německém serveru hiphop.de jejich pocity vyjádřil jeden blogger povzdechnutím: "Bushido, oh Gott, oh Gott!"

Reklama

Související témata:

Související články

Skončí analogová ČT 2 z Cukráku a Kleti

Úderem půlnoci z úterý 30. září na středu 1. října skončí zemské analogové vysílání programu ČT 2 z hlavního středočeského vysílače Cukrák (kanál 53)...

Výběr článků

Načítám