Hlavní obsah

Nejvíce nominací na MTV Europe mají Coldplay a Duffy

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na seznamu jmen umělců nominovaných na letošní předávání prestižních hudebních cen MTV Europe se třikrát objevily skupina Coldplay a velšská zpěvačka Duffy. Utkají se v boji o prvenství v kategorii Album roku a Nejlepší písnička, Duffy usiluje o cenu Nejlepší debut a Coldplay ještě o statut nejlepší skupiny roku 2008.

Článek

Čtyřiadvacetiletá Duffy vydala své debutové album Rockferry v březnu letošního roku. Nabízí na něm směs popu a bílého soulu a kromě evropských cen MTV má nominaci například i ve výročních anketách odborných hudebních časopisů Q a Mojo.

Coldplay vydali letos již čtvrté album Viva La Vida Or Death And All His Friends a vtrhli s ním na první místo hitparád v patnácti zemích světa. 23. září poprvé koncertovali v Praze. Dvě nominace na ceny MTV Europe mají Britney Spears, Alicia Keys, Leona Lewis a skupiny Linkin Park a Metallica.

O cenu pro nejlepší album budou usilovat Alicia Keys (album As I Am), Britney Spears (Blackout), Coldplay, Duffy a Leona Lewis (Spirit), nejlepší koncertní kapelou se stane někdo z pětice Foo Fighters, Linkin Park, Metallica, The Cure a Tokio Hotel, debutantem roku bude buď Duffy, Jonas Brothers, Katy Perry, Milev Cyrus či One Republic, umělcem roku Amy Winehouse, Britney Spears, Coldplay, Leona Lewis nebo Rihanna.

Nominace byly rozděleny v sedmi hlavních kategoriích. Jména kandidátů na nejlepší písničku všech dob budou teprve vyhlášena. Každá země, kde MTV v Evropě vysílá, má své nominace. Ceny, o kterých hlasují diváci televizní hudební stanice MTV, budou rozdány na slavnostním ceremoniálu 6. listopadu v Liverpoolu.

Reklama

Výběr článků

Načítám