Hlavní obsah

Spielberg natočí sci-fi podle autora Dne Trifidů

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost hollywoodského režiséra Stevena Spielberga získala práva na román Chocky Johna Wyndhama od britské agentury Pollinger, uvedla BBC. Wyndham napsal román v roce 1968, proslavil se především knihou Den Trifidů.

Článek

Chocky vypráví o dvanáctiletém chlapci, který si povídá s "imaginárním přítelem" a začne zcela měnit svůj pohled na svět. Rodiče si myslí, že trpí duševní nemocí a vodí ho k psychologovi, chlapec je ale zdravý a dál komunikuje s mimozemskou bytostí.

Když se psychoanalytik pomocí hypnózy dozví pravdu, unesou chlapce na neznámé místo, kde se snaží jeho vztah s mimozemšťanem zneužít pro vojenské účely.

John Wyndham byl mistrem děsivých sci-fi příběhů, jeho nejslavnější román Den Trifidů je považován za klasiku žánru a byl také zfilmován.

Wyndham se narodil se ve Velké Británii v roce 1903 a dlouho se neúspěšně snažil prorazit v literárním světě. Ve 30. letech mu vyšlo několik povídek v amerických sci-fi magazínech a Wyndham chrlil další romány a povídky včetně detektivek, které však zapadly. Slavným se stal až po druhé světové válce, zemřel v roce 1969.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám