Hlavní obsah

Nohavica zazpíval studentovi zraněnému ve Studénce

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než sedm stovek lidí, převážně studentů, přišlo ve středu večer do ostravského Kulturního domu Akord na charitativní Koncert pro Honzu. Celý výtěžek ze vstupného bude věnován studentovi Honzovi Buluškovi, který přišel při nedávném železničním neštěstí ve Studénce o obě nohy.

Foto: Aleš Honus, Právo

Jaromír Nohavica

Článek

Koncert zorganizovali Honzovi spolužáci z Gymnázia Hrabůvka a kromě studentských a regionálních kapel na něm bez nároku na honorář zazpíval i ostravský bard Jaromír Nohavica, který ve stejný den slavil i své jmeniny.

Koncert ve zcela zaplněném sále kulturního domu provázela velmi příjemná atmosféra a kromě Honzových rodičů se ho účastnil i student, který se ze svých zranění dosud zotavuje v ostravské fakultní nemocnici.

„Podařilo se získat svolení lékařů, aby byl výjimečně uvolněn z léčení s ohledem na to, že ho tato akce může psychicky pomoci. A já vůbec nepochybuji o tom, že mu to ohromně pomohlo,“ řekl Honzův třídní učitel Vojtěch Vlček. Dodal, že na koncert přišlo i několik bývalých Honzových spolužáků, kteří už studují v jiných částech republiky. „O akci se ale doslechli a přijeli,“ řekl Vlček.

Návštěvníci koncertu sice Honzu neviděli, protože mezi publikum do přeplněného sálu nedorazil, ale ze zákulisí sledoval dění na pódiu. „Netušili jsme, že to bude tak velká akce,“ řekl Honzův otec, který přišel během Nohavicova koncertu studentům za účast na akci poděkovat.

Organizátoři zatím nebudou prozrazovat přesnou výši částky, kterou se podařilo během koncertu vybrat. Protože ale minimální vstupné bylo 100 korun, částka mohla dosáhnout více než 70 tisíc korun. Honzova rodina peníze obdrží na vybudování bezbariérových úprav bytu. „Je pravda, že řada návštěvníků dala více než stokorunu,“ dodal učitel.

Kdo na koncertu nebyl, ale přesto by chtěl studentovi a jeho rodině pomoci, může poslat finanční příspěvek na účet číslo 43-3032940287/0100, variabilní symbol 080808. Sestříhaný záznam z benefičního večera si pak budou moci zájemci poslechnout v Českém rozhlase Ostrava, a to 9. října od 18 hodin. Honorář, který Český rozhlas rozhlas proplatí Jaromíru Nohavicovi za odvysílání záznamu, písničkář předá přímo na Honzovo konto.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám