Hlavní obsah

Tindersticks složili filmovou hudbu

Právo, ŠH

Britská kapela Tindersticks, která se 3. prosince představí v pražském Divadle Archa, složila a nahrála hudbu k francouzskoněmeckému filmu 35 Rhums režisérky Claire Denisové. Snímek byl již uveden na dvou významných festivalech – na konci srpna v Benátkách a v září na přehlídce v Torontu.

Článek

Skladby nahráli Tindersticks v domácím studiu Le Chien Chanceux ve Francii ve složení David Boulter, Stuart A. Staples, Neil Fraser, Dan McKinna, Thomas Belhom, Jo Fraser a Christine Ott. Ačkoliv film zobrazuje řadu postav z francouzských dělnických vrstev, jeho děj se točí kolem vztahu otce a dcery, který prochází nejrůznějšími peripetiemi.

Kromě soundtracku začali Tindersticks pracovat na dalším filmu

Francouzská režisérka Denisová je známá tím, že stejnou váhu jako příběh mají v jejích snímcích atmosféra, barvy a vizuální nálady. K dřívějším snímkům této oceňované filmařky, mající na kontě nominace na Zlatou palmu, Césara či cenu Zlatého leoparda, patří například Chocolat, Man No Run, S’en fout la mort, J’ai pas Sommer, Nénette et Boni, Beau travail, Trouble Every Day, Vendredi Soir či L’Intrus. Ukázku hudby a závěrečné titulky z nového snímku je možné zhlédnout a slyšet na stránkách MySpace kapely.

Kromě soundtracku k filmu začali Tindersticks pracovat na dalším filmu stejné režisérky a napsali hudbu k letní show značky Louis Vuitton ve Francii. 27. září vyjde také nový singl Boobar Come Back To Me se skladbou Tout L’Amour jako B-stranou. Vstupenky na pražský koncert jsou k dostání v pokladně Divadla Archa za 740 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám