Hlavní obsah

Support Lesbiens opakují osvědčený rádiový recept

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Support Lesbiens vydali další desku, která se pravděpodobně úspěšně zabydlí v českých komerčních rádiích. Nic výjimečného nečekejme, nápady na albu Lick It by vystačily na slušnou desku, ale to by musela být o polovinu kratší.

Foto: Ondřej Pýcha, Právo

Support Lesbiens, zleva Sváťa Čech (bicí), Hynek Toman (kytara), Kryštof Michal (zpěv), René Rypar (kytara) a Jan Daliba (baskytara).

Článek

V domácích poměrech představují Support Lesbiens s Lick It poprockový průměr, jako kulisa obstojí, zkušený posluchač však po dvou písničkách prokoukne jejich ustálenou formulku (riff - tichá pasáž s vybrnkáváním - stejný riff - tichá pasáž s vybrnkáváním).

Byl by nesmysl vyčítat kdysi tvrdší kapele, že zapadla do čistého středoproudu, to je jejich oprávněná volba. Horší je, že nedodali skutečně silné melodie, do každé písně by se jistě vměstnalo více nápadů, na lepší riff narazíte jen výjimečně (např. uprostřed God on the Go). Chybějí také výrazná kytarová sóla.

Nerozlišitelný zvukový proud naštěstí přeruší třeba balada We'll See se smyčci, což asi budou vyznavači tvrdosti kritizovat, ale minimálně je to skladba, kterou si zapamatujete pro odlišnost od zbytku desky.

Support Lesbiens: Lick It Universal 2008

Reklama

Výběr článků

Načítám