Hlavní obsah

Bollywoodský festival pozval do Prahy i Sandokana

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do světa Bollywoodu (indického Hollywoodu), kde se ročně natáčí více filmů než v tom pravém americkém, zve již 6. ročník festivalu bollywoodského filmu. Koná se v Praze v kinech Evald a Světozor 6. – 12. října 2008. Letos má přijet i představitel Sandokana Kabir Bedi.

Foto: Profimedia.cz

Kabir Bedi, představitel Sandokana

Článek

Letošní festival nese podtitul „indická realita...?“ a podle organizátorů má oproti předcházejícím ročníkům ukázat zejména skutečný život v Indii a ztvárnění úniku z něj.

"Kvůli nečekanému zájmu diváků se ve větší míře představí současná nezávislá indická tvorba a chybět nebudou ani dokumentární filmy. Bollywoodské trháky jsou na festivalu samozřejmostí. Jako každý rok se návštěvníci mohou těšit na bohatý doprovodný program. Jeho součástí jsou diskuze se zajímavými hosty profesně spojenými s Bollywoodem, tradiční Bollywood party s tanečním vystoupením, Munich Masala DJs z Mnichova, ochutnávka indické kuchyně, výzdoba kina v duchu Bollywoodu a soutěžní výstava fotografií v prostorách kina Světozor," láká Judita Urbánková.

Ze zahraničních hostů má dorazit např. Roman Sanjay, Berndt Luetzer, Dishad Husain a zlatým hřebem bude zřejmě návštěva Kabira Bediho, představitele populárního Sandokana. Jeho fandové se s ním budou moci setkat na besedě spojené s autogramiádou DVD filmu Sandokan, která se uskuteční v pátek 10. října v prostorách kina Světozor.

Pražský Festival bollywoodského filmu se snaží obeznámit české i zahraniční publikum s historií i aktuálním vývojem tohoto specifického filmového průmyslu. Před pěti lety začínal jen s několika málo filmy ve stísněných prostorách na pražské FAMU, nyní má ambici stát se velkým filmovým festivalem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám