Hlavní obsah

Renč by mohl točit o předsednictví Česka v EU

– PRAHA
Právo, míš

Vládou zamýšlený dokumentární film o předsednictví České republiky v Evropské unii by mohl natočit režisér Filip Renč. „Byl jsem osloven jako jeden z režisérů chystaného projektu,“ potvrdil Renč Právu a dodal, že zatím je ale vše ve stadiu jednání, nic není konkrétně domluveno ani podepsáno.

Článek

Film by měl půl roku sledovat premiéra Mirka Topolánka a jeho ministry při jednání s evropskými lídry a vydat tak zprávu o tom, jaké předsednictví bylo a jak jsme v něm obstáli. „Vzal bych to jako práci a zároveň jako službu,” řekl Právu Renč a dopnil: „Měl by to být obšírnější dokument o tom, jak si Česká republika vede, což znamená být u spousty akcí, hodně se tomu věnovat.

I můj čas je tedy předmětem jednání, nemohl bych tomu dát každý den z celého půlroku. Za určitou výhodu považuji, že se s Mirkem Topolánkem znám, což by mohlo práci usnadnit. Zatím se ale mimo jiné jedná i o tom, jaké by mělo být uplatnění filmu – zkrátka vše je teprve ve stadiu příprav,” řekl Renč.

Letos v lednu uvedl do kin film Na vlastní nebezpečí a v listopadu bude mít premiéru jeho Hlídač č. 47 s Karlem Rodenem v titulní roli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám