Hlavní obsah

Světoznámý tenorista Carreras zazpívá v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Slavný španělský tenorista José Carreras vystoupí 15. prosince v pražském Kongresovém centru. Jeden z nejvyhlášenějších pěvců současnosti se českému publiku představí za doprovodu orchestru a dětského sboru.

Foto: Profimedia.cz

José Carreras

Článek

"Zatím nemůžeme prozradit repertoár. Pan Carreras si jako hosta pozve i jednu sopranistku světového formátu, jejíž jméno zatím nezveřejňujeme. Bližší informace by ale měly být známy do 14 dnů," řekla produkční z pořádající agentury JVS Group Mirka Padevětová.

Vstupenky na koncert jsou k dostání v síti Ticketpro od 1800 korun, nejdražší do sekce VIP šplhají až k 10 000 Kč.

Carreras, který deset dnů před pražským koncertem oslaví dvaašedesáté narozeniny, je známý jako nejmladší z proslulých "tří tenorů" vedle Plácida Dominga a loni zesnulého Luciana Pavarottiho.

Zpíval již od dětských let a jako jedenáctiletý stál na pódiu Národní opery v Barceloně jako soprán, který se v jeho 18 letech změnil na obdivovaný lyrický tenor, s hlasem plným vášně i něhy.

Kvality jeho hlasu se výrazně projevily v roce 1972, kdy debutoval v roli Pinkertona v Madame Butterfly na prknech newyorské opery; později jeho kariéru ovlivnilo působení v San Francisku. Působil jak na nejvýznamnějších světových operních scénách, tak i ve filmu a televizi.

Poprvé se po boku českých interpretů objevil tento barcelonský zpěvák v roce 1971 rok po svém debutu v inscenaci Verdiho Traviaty. Do české metropole zavítal jako mezinárodně úspěšná megastar poprvé v roce 1994, kdy měl s Českou filharmonií recitál společně se sopranistkou Montserrat Caballéovou. V Praze pak vystoupil několikrát, před dvěma lety poprvé zavítal do Ostravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám