Hlavní obsah

Chinaski jedou na turné, bubnovat bude David Koller

– PRAHA

Skupina Chinaski se rozhodla dva měsíce po tragické smrti bubeníka Pavla Grohmana pokračovat v koncertní a nahrávací činnosti. Speciálním hostem podzimního Chinaski Space Tour 2008 bude David Koller. Novou desku se kapela chystá vydat příští rok s novým bubeníkem Otakarem Petřinou. Ve středu o tom informovala Nadia Koronovská z vydavatelské společnosti Universal.

Článek

"Po řadě debat a úvah v celé naší Chinaskové rodině nakonec převládlo staré Hrochovo heslo, že nejlepším lékem na bolest je práce. Rozhodli jsme se proto dokončit vše, na čem Pavel udělal už velký kus práce, a udělat to, co by si on zcela určitě přál - pokračovat v činnosti kapely," uvedl lídr kapely Michal Malátný.

Osmatřicetiletý bubeník a zakládající člen kapely Chinaski Pavel Grohman přezdívaný Hroch zemřel 25. července po srážce svého motocyklu s osobním automobilem. Kapela v reakci na tuto tragickou událost zrušila koncem července do odvolání všechna vystoupení.

Koller si s Chinaski zahraje rád

"Nejtěžší je pro mne smířit se s tím, že tu Pavel není. Naplňuje mě to často smutkem, ale vím, že život musí jít dál a Chinaski taky. Jsem rád, že si s kluky zahraju," uvedl David Koller.

První koncert Koller s Chinaski odehraje 21. října v Jablonci nad Nisou. V roli předskokana vystoupí písničkář Tomáš Klus. Plán podzimního turné se nachází na www.chinaski.cz.

:. David Koller na Grohmanově pohřbufoto: Právo/Petr Hloušek

V říjnu vyjde koncertní album

Členové skupiny Chinaski v těchto dnech dokončují natáčení druhého alba Autopohádek, které by se mělo v obchodech objevit na přelomu listopadu a prosince. Chinaski se také rozhodli dokončit nahrávku, jejíž název ještě vymyslel Grohman. Live DVD a CD s názvem Když Chinaski, tak naživo vyjde v říjnu.

"Pavlova smrt námi hluboce otřásla a jen velmi těžko jsme se odhodlávali znovu se sejít ve zkušebně. Snažíme se pomoci v této těžké době zejména jeho ženě Lucce a i díky ní jsme pomalu nacházeli odvahu mluvit o tom, co dál," podotkl Malátný.

Grohman stál se svým spolužákem ze základní školy Michalem Malátným u kolébky skupiny Chinaski. Společně založili skupinu Starý Hrady, ze které se později stala skupina Starý hadry. Ta se později přejmenovala na Chinaski podle postavy z knih Charlese Bukowského.

Chinaski patří k nejúspěšnějším tuzemským poprockovým kapelám. Nahráli řadu hitů jako 1. signální, Klára či Strojvůdce. Kapela prorazila s druhým albem Dlouhej Kouř z roku 1997. Vydala sedm řadových alb, poslední je loňské 07.

Reklama

Související témata:

Související články

Chinaski budou hrát dál, natáčejí album

Skupina Chinaski bude podle informace její vydavatelské společnosti Universal Music pokračovat dál ve své hudební kariéře. Právu to řekla Nadia Koronovská,...

Výběr článků

Načítám