Hlavní obsah

Nový film Star Wars: Klonové války přijde do kin 18. září

Fanoušci kultovní science fiction ságy Hvězdné války se mohou těšit na nové filmové zpracování, které namísto herců nabídne počítačovou animaci. Nový snímek Star Wars: Klonové války, který se odehrává mezi druhou a třetí epizodou, bude mít premiéru v českých kinech 18. září.

Článek

Po tříleté filmové pauze se galaxie opět dostane do problémů. Začne ji sužovat ničivá vlna klonových válek. Rytíři řádu Jedi se snaží znovu nastolit mír a pořádek a setřást síly temné strany, které stále pokoušejí dospívajícího Anakina Skywalkera. Ze známých postav se do kreslených postaviček převtělí také zelený Yoda, moudrý Mace Windu i mistr Obi-Wan Kenobi.

Na plátno se nepřímo dostanou i herci, kteří si postavy Hvězdných válek v minulosti zahráli. Svůj hlas počítačově vytvořeným postavám propůjčí například Samuel L. Jackson, který v roce 2005 ve Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů ztvárnil postavu Mace Windu. Novému snímku obstaral dabing také Christopher Lee, který se ve stejném filmu objevil jako Count Dooku.

Nové zpracování hvězdných válek se zatím nesetkalo s velkou přízní fanoušků. "Miluji Star Wars skoro nade vše, ale tohle vypadalo, jako průměrná hra na PC nebo na půl cesty rozpracovaný nákres pro film. Scénář absolutně o ničem a souboje stojí taky za starou bačkoru. Škoda, mohlo to být parádní rozšíření dějové linie celé ságy," posteskl si například v diskusi na stránkách Česko-slovenské filmové databáze uživatel zorro.

Režisérem snímku, který nabízí téměř stominutové nahlédnutí do světa fantazie, je Dave Filoni. O scénář i produkci se postaral George Lucas, který předpokládá, že trojrozměrná počítačová animace dodala postavám nový rozměr. Americký režisér se kromě ságy o Hvězdných válkách proslavil také snímky, ve kterých září hlavní hrdina Indiana Jones.

Reklama

Související články

Animované Hvězdné války půjdou do kin

Tvůrce filmové ságy o Hvězdných válkách George Lucas se sice zařekl, že Epizoda III - Pomsta Sithů bude jeho posledním filmem na toto téma, ale nakonec...

Výběr článků

Načítám