Hlavní obsah

Woody Allen úspěšně inscenoval operu Giacoma Pucciniho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi dobrý ohlas u kritiků si získal americký filmař Woody Allen svým debutem coby režisér jednoaktové opery Giacoma Pucciniho Gianni Schicchi. Pucciniho Triptych Plášť, Sestra Angelika a Gianni Schicchi se dával o tomto víkendu v Los Angeles.

Foto: Jean-Paul Pelissier , Reuters

Woody Allen

Článek

Třiasedmdesátiletý Allen se ukázal být "tou nejlepší volbou pro komický závěr Triptychu.... jde o práci génia, při Giannim Schicchim se lidé válejí smíchy", napsal kritik listu Los Angeles Times, který rovněž uvítal čich ředitele opery Plácida Dominga pokud jde o volbu světově proslulého filmaře.

První dvě jednoaktovky, které jsou součástí Triptychu, Plášť a Sestra Angelika, jsou mnohem melodramatičtější. Ty inscenoval další filmař, William Friedkin.

"Allenův Gianni Schicchi je inteligentní inscenace, plná invence, jen ke konci trpí politováníhodnou volností," usoudil list New York Times, jehož kritik prohlašuje, že měl v jedné chvíli strach, že je Allen odhodlán změnit Pucciniho ve kdysi populární skupiny komiků Marx Brothers.

Deník Hollywood Variety neprojevuje tolik nadšení a soudí, že inscenace "nezačíná dobře se scénou plnou studentských žertíků", ale že se Allen pak polepšil a podařilo se mu dosáhnout dokonale strhující interpretace tohoto úžasného díla.

Pucciniho Triptych se v Los Angeles dává až do 26. září.

Reklama

Související články

V Praze vystoupí Woody Allen s kapelou

Praha se může těšit na další obzvláštní koncert. V Kongresovém centru v prosinci vystoupí slavný režisér a herec Woody Allen, jinak také hráč na klarinet...

Woody Allen o svých filmech

V průběhu sedmadvaceti let si novinář Eric Lax několikrát povídal se svým kamarádem a oblíbeným filmařem Woody Allenem (Láska a smrt, Hana a její sestry, Match...

Woody Allen zveřejnil deník z natáčení

Americký režisér Woody Allen zpracoval pro New York Times deník z natáčení svého romantického dramatu Vicki Cristina Barcelona, ve kterém nezapřel svůj...

Výběr článků

Načítám