Hlavní obsah

33 fláků od Mišíka

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vladimír Mišík loni oslavil s desítkami hudebních hostů a kamarádů své 60. narozeniny v pražském Divadle Archa. Výsledkem je živé 2CD (a DVD) s 33 písněmi nazvané Archa + Hosté.

Foto: ČTK

Vladimír Mišík

Článek

Vladimír Mišík je v českých poměrech bezesporu legendou, která ovlivnila řadu umělců a těžko byste v Česku hledali člověka, který nikdy neslyšel alespoň Stříhali dohola malého chlapečka nebo Variace na renesanční téma.

Narozeninového "tribute" se zúčastnilo úctyhodné množství vynikajících muzikantů - Buty, Marek Eben, Radim Hladík & Blue Effect, Miro Žbirka, Dan Bárta, Roman Dragoun, František Segrado, Vlasta Třešňák, Vladimír Merta, Michal Prokop, Karel Holas, Guma Kulhánek, Standa Kubeš, "Olin" Nejezchleba a další.

Pro lidi, kteří na Mišíkovi vyrůstali, je toto dvojalbum "povinné", pro ostatní představuje spíše raritku, která vzdává hold respektované osobnosti českého bigbítu. I když nepatříte ke ctitelům žánru, muzikantskou kvalitu tam určitě najdete.

Vladimír Mišík a Etc.: Arch+Hosté Sony BMG 2008

Reklama

Výběr článků

Načítám