Hlavní obsah

Tarzan se vrací na filmové plátno

Při natáčení nejnovější verze Tarzana se sejdou filmaři opravdu zvučných jmen. Režisérem připravovaného hollywoodského velkofilmu se stane tvůrce snímků Mumie se vrací a Van Helsing Stephen Sommers, producentem bude Jerry Weintraub, který zajišťoval finanční krytí Dannyho parťáků, a scénáře se ujme autor Pirátů z Karibiku a filmu Collateral Stuart Beattie. Informoval o tom na svých internetových stránkách časopis Variety, který se zaměřuje na dění v Hollywoodu.

Článek

Sommers v současnosti dokončuje v barrandovském studiu v Praze natáčení akční sci-fi G.I. Joe: Rise of Cobra, s jehož scénářem mu pomáhal i Stuart Beattie.

Majitel filmových práv na literární dílo amerického spisovatele Edgara Rice Burrougha, které vzniklo již v roce 1912, filmové studio Warner Bros., a producent Weintraub se plány na novou verzi legendárního příběhu o ztraceném dítěti vychovávaném gorilami v džungli zabývají již od roku 2003. Před dvěma roky studio neúspěšně nabídlo režii tohoto snímku Guillermovi del Toro, tvůrci komiksového Hellboye a druhého dílu upíří ságy Blade.

Od roku 1912 inspirovala Burroughova kniha vznik 48 filmových děl, v nichž se jako nejznámější herecký představitel Tarzana do povědomí nejvíce vryl ve 30. a 40. letech olympijský vítěz v plavání Johnny Weissmuller. Ve verzi z roku 1984 se stal představitelem hlavní role Christopher Lambert; zatím poslední celovečerní film o Tarzanovi vznikl v roce 1998 s Casperem Van Dienem v titulní úloze.

Reklama

Výběr článků

Načítám