Hlavní obsah

Henry Rollins komunikoval s masovým vrahem Mansonem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský server NME zvěřejnil bizarní zajímavost o zpěvákovi a spisovateli Henry Rollinsovi. V osmdesátých letech si psal osobní dopisy s masovým vrahem Charlesem Mansonem.

Článek

Henry Rollins vysvětlil, že o přátelství vraha rozhodně nijak neusiloval. "Z ničeho nic mi prostě napsal: Viděl jsem tě na MTV a myslím, že jsi cool."

"Tak jsme si v roce 1984 párkrát napsali, informoval jsem ho o práci na naší nové nahrávce a on mi posílal částečně srozumitelné odpovědi. Naznačoval, že Beach Boys kradli jeho nápady a naléhal, ať všem řeknu, aby se starali o divoká zvířata - to z něco musel mluvit starý hipík."

Rollinse dopisování bavilo

Rollins dodal, že byl v té době velmi mladý a připustil, že ho to bavilo (Manson byl uvězněn v roce 1971). "Vždy jsem věděl, že přišel dopis od něj, protože ta paní za přepážkou na poště na mě vrhla strašný obličej. Jeho dopisy byly pokryté svastikami, takže jste si jich všimli."

Rollins je znám jako punkový a hardcorový hudebník i jako herec a spisovatel. Byl frontmanem skupin Black Flag a Rollins Band, měl několik vlastních pořadů v rádiu a v televizi a napsal řadu knih, z nichž část vyšla i v češtině. Angažuje se v boji za lidská práva.

Reklama

Výběr článků

Načítám