Hlavní obsah

Do kin zamíří tragikomedie Muži v říji

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Robert Sedláček dokončil natáčení tragikomedie Muži v říji. Snímek, který vzniká v produkci České televize, inspirovalo mistrovství Evropy ve vábení jelenů, které Sedláček využil jako paralelu k vábení peněz, politiků i vztahů.

Foto: HCE, Právo

Martin Huba, Igor Bareš a Jiří Lábus na mistrovství…

Článek

Na scénáři se s ním podílel herec Martin Trnavský. „Mohl by to být návrat k filmům jako Hoří má panenko nebo Vesničko má středisková,” říká Trnavský.

„Je to o tom, jak k sobě přitahujeme druhé, klameme sebe samé i ostatní a jak v těch sebeklamech rádi žijeme,“ dodává Sedláček. Hlavní postava má předobraz ve vicemistrovi ve vábení jelenů z roku 2006 Josefu Kaprasovi.

Film zavede diváky do vsi, kde končí silnice a jejíž obyvatelé touží, aby se obec stala průjezdní. Proto uspořádají mistrovství.

Netušil jsem, že vábení je tak závažná disciplína

„Vystudoval jsem střední zemědělskotechnickou školu, jsem zootechnik. Kdyby mě nevzali na herectví, můj další plán byl vystudovat vysokou lesnickou školu. Představoval jsem si, že se stanu někde na osamělé hájence spokojeným hajným,“ říká Igor Bareš, který ve filmu ztvárnil premiéra.

„Netušil jsem, že vábení je tak závažná disciplína. Nadchlo mě, že lidé do toho dávají všechno, že to má atmosféru jako třeba na tenise, je tam ticho, hodnotí regulérní porotci, vydávají závažná hodnocení,“ dodává herec Jaroslav Plesl.

Jednoho ze starousedlíků hraje Jaromír Hanzlík, předsedu Českomoravského mysliveckého svazu Martin Huba, ministra zemědělství Jiří Lábus.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám