Hlavní obsah

Muž, který dal na internet novinku Guns n’ Roses, byl zatčen

Novinky, Stanislav Dvořák

Američan Kevi Cogill byl ve středu zatčen za to, že v červnu umístil na internet devět skladeb z léta očekávaného alba Guns n’ Roses nazvaného Chinese Democracy, uvedly servery RollingStone a CBS News.

Článek

V červnu Cogill používající jako bloger jméno Kevin Skwerl uvedl, že se právních následků nebojí a "postaví se jim na 100%".

Ve středu si pro něj policisté přišli domů do kalifornského Culver City. Je obviněn z porušení federálního zákona o autorském právu. Podle FBI Cogill připustil, že písničky na internet dal a ihned předstoupil před tamní soud. Zatím bylo jednání odročeno na září a Cogill byl propuštěn na kauci.

Není známo, jak se Cogill mohl ke skladbám dostat, z informací amerických serverů nevyplývá, že by byl významnou osobou v hudebním průmyslu. Spíše působí jako obyčejný 27letý internetový nadšenec, kterého obhajuje advokát přidělený státem.

Na novou desku skupiny Guns n' Roses, která už v původním složení dávno neexistuje, se čeká už 14 let. Letos firma Geffen Records oficiálně potvrdila, že nahrávky skutečně obdržela a tato informace vyvolala v internetových diskuzích řadu pobavených reakcí rockových fanoušků.

Reklama

Výběr článků

Načítám