Hlavní obsah

James Blunt s sebou přiveze Teddyho Thompsona

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský popový romantik James Blunt si podle všeho Prahu mimořádně oblíbil, 27. října tu opět vystupuje (v Aréně HC Sparta) a přiveze s sebou i zpěváka a kytaristu Teddyho Thompsona, syna folk-rockových hudebníků Richarda a Lindy Thompsonových.

Článek

Teddy Thompson vydal čtyři desky, poslední A Piece of What You Need vyšla právě v těchto dnech. Zkušenosti čerpal už jako doprovodný hudebník svých rodičů, s nimiž hrál i na jejich albech. Jeho písně můžete mimo jiné slyšet i na soundtracku velmi úspěšného dramatu Zkrocená hora, který bodoval u kritiků i při udílení Oscarů.

James Blunt u nás hrál v Lumbeho zahradě na Pražském hradě v roce 2006. Nyní přijede v rámci evropského turné k desce All The Lost Souls, která vyšla na podzim 2007.

Prorazil před čtyřmi lety

Blunt se proslavil se deskou Back to Bedlam v roce 2004, krátce poté, co vystoupil z armády. Jako absolvent vojenské akademie sloužil v Kosovu.

Album Back to Bedlam se prodalo v 11 miliónech kopií, Blunt byl nominován na pět Grammy a rádiový hit You´re Beautiful se stal první britskou písní od dob Eltona Johna a jeho Candle in the Wind, která se v USA dostala na 1. místo hitparády. James Blunt získal dvě ceny MTV Awards a dvě Brit Awards.

Vstupenky na koncert jsou k dostání v síti Ticketpro v kategoriích od 740,- do 1500,- Kč. Více info na www.innervisions.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám